Makreel

Een smaakvolle neef van de tonijn

Prijsklasse: Laag

Voedingswaarde per : 100 g
Energie : 699 kJ / 167 kcal
Eiwitten : 19,3 g
Vetten : 9,3 g

Beschrijving

Makreel is familie van de tonijn en de bonito. Je kan een makreel makkelijk herkennen aan zijn blauwgroene boven- en zijkant met zwarte lijnen. Het visvlees van makreel is bruin tot rood van kleur. De makreel is een snelle zwemmer die voorkomt in het noordelijke deel van de Noordzee en aan de westkant van Schotland en Ierland. Makreel is een smaakvolle vis, die vaak onderschat wordt. Zijn smaak trekt op die van haring, maar dan verfijnder. Hij leent zich tot vele bereidingen.

ALTERNATIEVE SOORTEN

Herkomst

Onze makreel wordt voor de Belgische kust gevangen.

Seizoen

Makreel is het hele jaar door verkrijgbaar. Hij is op zijn best van juli tot februari.

Bereiding

Makreelfilet is heerlijk op de grill of gebakken in de pan.