Zalm

Een gespierde, Schotse vis

Prijsklasse: Normaal

Voedingswaarde per : 100 g
Energie : 924 kJ / 220 kcal
Eiwitten : 20,2 g
Vetten : 15,7 g

Beschrijving

Zalm wordt in de rivier geboren en trekt daarna naar zee. Daar blijft hij vier tot zeven jaar, om daarna terug stroomopwaarts de rivier in te zwemmen om te paaien. Sommige zalmen leggen op die manier wel 3000 km af. Bij het kweken van zalm wordt deze natuurlijke cyclus zoveel mogelijk nagebootst. Het visvlees van zalm is dieproos van kleur en heeft een vaste structuur. In heel de wereld, en dus ook in Belgiƫ, wordt zalm gezien als een echte lekkernij.

ALTERNATIEVE SOORTEN

Herkomst

Onze zalm wordt gekweekt in Schotse zeewateren.

Seizoen

Zalm is het hele jaar door verkrijgbaar.

Bereiding

Zalm is ideaal om te stomen, bakken of grillen.