Schelvis

Een duurzaam gevangen vis uit IJsland

Prijsklasse: Normaal

Voedingswaarde per : 100 g
Energie : 334 kJ / 79 kcal
Eiwitten : 19 g
Vetten : 0,3 g

Beschrijving

Schelvis is familie van de kabeljauw en de wijting. Zijn visvlees is mooi wit en iets zachter dan dat van kabeljauw. De schelvis was vroeger een veel beviste vis, maar nu is de aanvoer veel kleiner. Je kan de schelvis terugvinden in de noordelijke wateren rond Noorwegen en IJsland en rond Schotland, Ierland en in een gedeelte van de Noordzee. In Engeland zal je schelvis in bijna elk restaurant op de menukaart terugvinden. Onze schelvis komt van onze vaste leverancier uit IJsland en heeft altijd het MSC duurzaamheidslabel. Je vindt bij ons schelvis in filet en in haasje. Vraag in onze winkel welk stukje schelvis het best bij jouw bereiding past!

ALTERNATIEVE SOORTEN

Herkomst

Onze schelvis komt van onze vaste leverancier uit IJsland en heeft het MSC duurzaamheidslabel.

Seizoen

Schelvis is het hele jaar door verkrijgbaar. Het aanbod is het grootst tussen september en januari.

Bereiding

Schelvis filet is een heerlijk stukje vis om te bakken. Schelvishaasje kan je dan weer goed bereiden in de oven, bijvoorbeeld met prei. Schelvis is ook uiterst geschikt voor de bereiding van een vissoep.