Haring

Een zilveren lekkernij

Prijsklasse: Normaal

Voedingswaarde per : 100 g
Energie : 906 kJ / 216 kcal
Eiwitten : 18 g
Vetten : 16 g

Beschrijving

Haring herken je het best aan zijn heldere zilveren kleur en zijn grote schubben. Bovenaan is hij blauwgroen van kleur, maar deze kleur begint onmiddellijk na het vangen al te vervagen. Haring kan je aantreffen van in de Barentszzee tot in de Golf van Biskaje. Hij moet minimum 20 cm lang zijn om te mogen vangen. Haring is een heerlijke vis met een volle, ronde smaak die je op alle mogelijke manieren kan klaarmaken.

ALTERNATIEVE SOORTEN

Herkomst 

Onze haring wordt aangevoerd vanuit Scandinavië.

Seizoen

Haring kan je het hele haar door verkrijgen. Een maatje is een jonge haring die wordt gevangen tussen mei en juni. 

Bereiding

Een haring gegrild op de barbecue is om je vingers van af te likken. Haring is ook erg lekker in een salade, ideaal als lichte lunch of voor bij de boterham. Proef zeker ook onze huisbereide Zweedse hapjes met haring!